söndag 25 november 2012

Brekeriets invigning!

Äntligen har vi besökt Brekeriet!
Det är ingen hemlighet att Svergies Bryggradio gillar Brekeriet.
Våra vänner André, Christian och Fredrik Ek bjöd in till invigningen av Brekeriets Bryggeri i Djurslöv utanför Malmö. Sveriges Bryggradio har följt Brekeriet under lång tid och vi beundrar verkligen deras arbete. Det som jag personligen tycker är speciellt kul med dem är så klart att det är tre väldigt trevliga grabbar men också deras passion för öl och ölkultur och viljan att skapa något unikt. Jag tycker det är fascinerande hur tre bröder med en vision jobbar målmedvetet tillsammans både när det gäller bryggeriet och importverksamheten. De är en stor inspirationskälla och betyder mycket för svensk ölkultur.
Så vi satte oss på bussen och begav oss ut mot Djurslöv. På bussen mötte det glada Bryggradiogänget upp med Anders som driver bloggen Anders and Ale och arbetar med South Plains Brewery. Anders bjöd på en rejäl Russian Imperial Porter från South Plains, en maffig pjäs på 11%. Vi traskade genom vackra Djurslöv tills vi kom till bryggeriet var vi togs emot av André Ek och vi fick en välkomstdrink,  jag tog en Surporter som jag inte provat förut. Eftersom man känner till Brekeriets kvalitetsnivå så var surportern inte helt oväntat väldigt god!
På plats är också Darren Packman som driver Beer Sweden. Beer Sweden är ett riktigt bra digitalt öl-magasin där man kan läsa allt från ölfakta till senaste nytt i branschen, de har också ett bra forum där många av Sveriges ölkunniga hänger och sprider kunskap. Darren och ett filmteam direktsänder denna invigning och denna eminenta sändning kan man se här. Vi hittar också personerna bakom andra favoritbloggar, Kristopher från Kornmalt & Humlekottar och Magnus från Manker Beer.

Ett magiskt ögonblick, Darren och Christian är i bryggeriet provar den nya batchen av Cassis! 
Christian tog oss med på en tur i bryggeriet. Han berättade om processerna, idéerna och planerna för bryggeriet och jag tror alla på turen var lika förväntansfulla på Brekeriets kommande öl när man såg alla jästprover och mystiska brygder som stod där och bubblade. 
Christian i labbet
Brettanomyces, Brekeriets husdjur.

Christian Ek - Sveriges Brettninja.
Kristopher, Gripen, Henning, Blafa och Magnus förser Brekeriet med planetens fulaste lampa.
Tusen tack för en trevlig kväll, bröderna Ek! Vi önskar er all lycka till och vi är 100% säkra på att Brekeriet är och kommer alltid att vara en total succé! Jag hoppas vi ser er i studion inom en snar framtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar