torsdag 29 november 2012

Efter sändning: Charles Faram

Igår fick vi höra Andrew Whalley berätta om jobbet på Chales Faram & Co Ltd. Andrew arbetar som Technical Sales Advisor och vet ett och annat om humle.

Vi fick ta del av en massa nyheter från humlemarknaden som är viktiga både för oss hembryggare men även för de allmänt ölintresserade, då humleutbudet delvis styr trender och kvaliteten på de produkter vi så gladeligen häller i oss! Jag har haft tankar på skördens kvalitet och blev ganska lättad när Andrew berättade hur kvaliteten på den skördade humlen är bra trots att skörden varit dålig på många håll. Vi talade lite om olika sorter från USA, Nya Zeeland, Slovenien och Storbritannien. Roligt var också att höra om projektet på Charles Faram som stöder utvecklingen av nya engelska sorter. Trenden går ju mot den "amerikanska smakprofilen" och då blir det ju oundvikligen så att odlarna styr sina sorter ditåt. Men som optimist hoppas jag att denna utveckling genererar nya smaker och egenskaper som vi bryggare kan använda för att skapa något nytt. Ett annat + är ju att dessa aromsorter odlas närmre Sverige och vi kanske får kortare ledtider = färskare produkter?
Lyssna på avsnittet för en hel massa andra nyheter och information!

Vi hade också undertemat "lättare öl" och fick ta del utav Henric Östbergs 2,5%iga lättöl i engelsk/amerikansk stil. Tack för det! Mycket välsmakande och vi grabbar i studion blev inspirerade att prova på att brygga.

Tack til er som lyssnade! Ni som missade avsnittet kan lyssna här när det redigerats något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar